Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ: В Україні побудують перший Дім Рональда МакДональда

Уряд прийняв розпорядження «Про погодження укладення договору про спільну діяльність між Національною дитячою спеціалізованою лікарнею «ОХМАТДИТ» МОЗ України та Благодійною організацією «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні”». Про це повідомили 1 серпня

Відповідно до умов договору про спільну діяльність буде вдосконалено сімейно орієнтоване медичне обслуговування шляхом реалізації програми зі створення першого Дому Рональда МакДональда в Україні.

Його збудують в Києві на території найбільшої дитячої лікарні в Україні – НДСЛ «Охматдит». Саме в цьому медзакладі щорічно проходять лікування до 20 тис. дітей з усієї країни та здійснюється близько 10 тис. операцій. Відповідно до договору планується реконструкція зі збільшенням площі будівлі, яка зараз не використовується в лікувальному процесі, до 3 500 кв. м та створення до 50 кімнат, де родини дітей, які проходять лікування у лікарні, перебуватимуть безоплатно.

«Спільний проєкт лікарні “Охматдит” та фундації “Дім Рональда МакДональда” в Україні – приклад тієї взаємодії медичної сфери та соціально відповідального бізнесу, якого наразі дуже потребує наша країна. Для дітей, які лікуються від тяжких хвороб, дуже важливо, щоб близькі були поруч. Якщо лікування проходить далеко від дому, це додаткове навантаження для родини. Проєкт “Дім Рональда МакДональда” дає можливість сімʼї безоплатно проживати поруч під час перебування дитини в медичному закладі. Маю надію, що з часом проєкт буде розширений», – зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Батьки зможуть підтримати своїх дітей й долучитися до догляду за ними в період їх лікування, що матиме позитивний ефект для одужання маленьких пацієнтів.

Така ініціатива з будівництва Дому Рональда МакДональда є прикладом успішного об’єднання зусиль держави, приватного сектору та громадянського суспільства. Надалі під час відновлення системи охорони здоровʼя після війни планується подальший розвиток сімейно орієнтованого підходу в медичному догляді за дітьми по всій країні.

Зазначимо, що проєкт став можливим, зокрема, завдяки здійсненню благодійних внесків щедрих донорів – фізичних та юридичних осіб, які підтримують розвиток і розширення діяльності фундації «Дім Рональда МакДональда в Україні».

Нагадаємо, що наприкінці 2021 МОЗ разом із Міністерством економіки України, НДСЛ «Охматдит» та благодійною організацією «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» підписали меморандум про взаєморозуміння для будівництва першого в країні Дому Рональда МакДональда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ