Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ встановило нові стандарти для лікування опіків

МОЗ встановило нові стандарти для лікування опіків, які ґрунтуються на досвіді Європи й Північної Америки. Проте з підвищенням якості лікування зросте і ціна на послуги.

Про це йдеться на сайті українського уряду.

"Основою стандарту стали протоколи та настанови провідних країн світу з прогресивною медичною системою. Оскільки цей документ, в першу чергу, ґрунтується на досвіді Європи й Північної Америки, українці з опіковою травмою отримуватимуть медичну допомогу та лікування на світовому рівні", - пояснив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Він також зазначив, що новий стандарт гарантує, що "незалежно від медзакладу, пацієнт отримає належне лікування".

"Його мета – дати єдиний алгоритм для всіх відділень і центрів, які працюють із відповідною травмою. Такий підхід зменшить кількість помилок та поліпшить якість і ефективність допомоги. Це своєю чергою дасть можливість врятувати якомога більше життів пацієнтів із великою площею опікового ураження", - додав міністр.

Зазначається, що документ вперше впроваджує обовʼязкове надання реабілітаційної допомоги ще під час лікування, адже це підвищує шанси пацієнтів на повернення до повноцінного життя. Окрім того, якісна реабілітаційна допомога відіграє важливу роль у менеджменті утворення рубців і зменшенні набряків. 

"З огляду на те, що вартість послуг та матеріалів значно зросте, планується суттєве збільшення тарифу на лікування опіків, що закладений в Програму медичних гарантій НСЗУ", - йдеться у заяві МОЗ.

Наразі ж МОЗ продовжує відправляти пацієнтів із важкими опіками за кордон, проте відповідний стандарт та робота над підвищенням кваліфікації українських лікарів-комбустіологів зможуть наблизити лікування європейського рівня до українців. Міністерство зазначає, що наразі функціонує низка навчальних програм для фахівців, які працюють із таким видом травми, аби пришвидшити введення нового стандарту лікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ