Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Муфтій Ісмагілов: мусульмани України засуджують теракт в Ніцці

Голова Духовного управління мусульман України шейх Саїд Ісмагілов заявляє, що мусульмани України засуджують теракт в Ніцці.

«Це є гріх. Ісламська релігія все це забороняє. Вбивство невинних людей є одним з найтяжчих гріхів. Це є великим злочином. Ми засуджуємо і забороняємо такі речі і взагалі-то в ісламі вбивство заборонене. Справжній мусульманин ніколи так робити не буде», – сказав Муфтій мусульман України в коментарі Радіо Свобода.

Саїд Ісмагілов додає, що наслідки теракту в Ніцці можуть бути негативними щодо мусульман Франції та Європи.

«Впевнений, що буде нова хвиля ісламофобії. На тлі цих злочинів свою політичну кар’єру можуть робити крайні праві політичні партії та рухи уФранції, які виступають перш за все проти мусульман. Всі ці злочини, перш за все, проти самих мусульман і проти доброго нашого імені, тобто мусульман Європи», – заявляє мусульманський духовний лідер України.

У Ніцці 14 липня пізно ввечері 19-тонна вантажівка на великій швидкості врізалася в натовп і проїхала два кілометри, давлячи людей. Внаслідок цього загинули щонайменше 84 людини, поранені близько 150, з них 18 перебувають у критичному стані. За даними МЗС України, двоє українців поранені, один громадянин України загинув.

Нині офіційно встановлено особу водія вантажівки, який задавив десятки людей, які ввечері гуляли Англійською набережною і дивилися на феєрверк на честь Дня взяття Бастилії. Нападником виявився 31-річний франко-тунісець, убитий у перестрілці з поліцією. Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за напад.

Влада Франції оголосила в усій країні триденну жалобу за жертвами кривавого нападу. У Ніцці скасовані всі публічні заходи, закриті всі пляжі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ