Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мультфільм «Викрадена принцеса» зібрав понад 21 млн грн за перший вікенд, - Держкіно

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко заявляє, український мультфільм «Викрадена принцеса» за перший вікенд зібрала понад 21 мільйон гривень, - Радіо Свобода.

«Викрадена принцеса» за перший вікенд зібрала 21 489 581 гривень, 285 784 глядачів! Для порівняння, «Коко» за перший вікенд – 10 234 409 гривень, 134 726 глядачів. І так, я в курсі, що вікенд був «довгий», але це все одно неймовірно крутий результат для українського фільму на власному ринку», – сказав Іллєнко.

«Викрадена принцеса» студії «Анімаград» вийшла у кінопрокат в Україні 7 березня. Зрежисував стрічку Олег Маламуж, Автором сценарію є Ярослав Войцешек, продюсером – Єгор Олесов, художником-постановником – Крістіан Коскінен.

У Держкіно раніше повідомляли, що проект «Викраденої принцеси» став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно, яке надало йому фінансову підтримку розміром 19,4 мільйона гривень, що становить майже 20% від загальної вартості виробництва фільму.

За даними Держкіно, перебуваючи на стадії виробництва, права на прокат фільму вже були попередньо продані на більш ніж 30 територій.

У 2019 році має вийти в прокат ще одна анімаційна стрічка цієї ж студії – «Мавка. Лісова пісня», створена за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ