Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Муніципальна варта Львова як вершина некомпетентності

Напередодні ЛКП «Муніципальна варта» опублікувала на своїй Facebook-сторінці, а також на сайті ЛМР нагадування про правила вигулу домашніх улюбленців.

Як зокрема зазначили львівські муніципали, власники собак повинні вигулювати тварин лише у спеціально відведених місцях із повідком та намордником, залежно від ситуації та породи собак. Також вони навели перелік "небезпечних порід собак" та нагадали штрафні санкції при порушеннях.

1/2

Однак, варто зауважити, що у Львові у січні 2020 року, ухвалою №6225 було прийнято "Правила утримання і поводження з домашніми тваринами у м. Львові". Відповідно до яких, наявність намордника вимагається лише під час вигулу потенційно небезпечного чи небезпечного собаки у громадських місцях та в громадському транспорті. Також надаються визначення небезпечного та потенційно небезпечного собаки, які жодним чином не базуються на породі собаки.

Небезпечний собака – собака, що за відсутності виправдовувальних обставин здійснив напад на людину та/або іншу тварину, який призвів до завдання травм чи смерті постраждалій особі/тварині. Виправдовувальними обставинами вважаються: агресивні дії з боку постраждалої особи чи тварини, які передували здійсненому нападу; реакція собаки на завданий йому біль чи травму; захист цією твариною себе, своїх цуценят, свого власника та членів його сім’ї.

Потенційно небезпечний собака – собака, що на постійній основі своєю поведінкою демонструє загрозу нападу, проявляє агресію, спрямовану на людей та/або інших тварин.зазначається, що

Відповідно жоден перелік небезпечних порід собак, які вимагають наявність намордника на території Львівської МТГ не застосовується.

Також у Львові існує програма створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові на 2019-2023 роки, яка була затверджена ухвалою №5469 від 19.09.2019Відповідно до даної програми, до 2022 року у Львові повинні були збудувати 15 вигульних майданчиків (збудували лише 2, - ред). А також повинні були створити 51 прогулянковий маршрут. Дана програма повністю провалена, не виконується та не запланована до подальшого виконання. Відповідно, які підстави мають муніципали вимагати від мешканців вигулу їх улюбленців у спеціально відведених місцях, яких Львові фізично немає і що прямо не передбачено діячами в місті правилами?

Водночас правилами утримання і поводження з домашніми тваринами у м. Львові передбачена реєстрація домашніх тварин, яку здійснює ЛКП “Лев“ або приватні ветеринарні лікарі шляхом присвоєння тварині унікального ідентифікаційного номера та видача муніципального жетона. Відповідно у Львові забороняється вигулювати та виводити за межі помешкання чи садиби собак без наявного муніципального жетона. Про що схоже, що не чули львівські муніципали і не вимагають його дотримання.

Єдине на що спромоглися львівські муніципали без порушення ухвал Львівської міської ради та законодавства України, це боротись з недобросовісними власниками, які не прибирають екскременти за своїми улюбленцями.

1/1

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ