Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мусульманські організації вимагають не публікувати карикатур на пророка Магомеда

6 лютого мусульманські організації України оприлюднили звернення з приводу публікації карикатур на пророка Магомеда в українській газеті „Сегодня. Мусульмани розцінили статтю як провокацію і вимагають вибачень від редакції газети „Сегодня”.
Зокрема, у зверненні сказано: „Ми, представники різних мусульманських і громадських організацій України, дивуємося з приводу публікацій у газеті „Сегодня” від 6 лютого поточного року карикатур на Пророка Магомеда, які були надруковані раніше низкою європейських видань та викликали великий резонанс в ісламському світі. Можливо, редакція газети збиралася просто інформувати своїх читачів про причини хвилювань, що відбуваються у світі, але, як пише сама газета, публікація подібних карикатур є вкрай образливою для мусульман. Ми вважаємо, що для висвітлення цієї теми було достатньо фотографій, де зображене обурення віруючих і статей з інтерв'ю. Мусульмани шанобливо ставляться до представників усіх конфесій, також поважають право на свободу слова, але при цьому вважають за необхідне дотримуватися морально-етичних принципів і виявляти повагу до цінностей усіх громадян суспільства.”
Звернення підписали мусульманські релігійні громади та організації, серед яких є і  „Ен-Небрас” (м. Львів) та ін. Про це повідомила Релігійно-інформаційна служба.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ