Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Музей Голодомору адаптував сайт відповідно до міжнародних стандартів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Музей Голодомору адаптував сайт відповідно до міжнародних стандартів

Команда Музею Голодомору адаптувала свій офіційний сайт відповідно до міжнародних стандартів.

Кожен охочий, в тому числі люди з інвалідністю та літні люди, відтепер мають комфортний доступ до інформації про музей, його тему, а також освітні заходи. До роботи над проєктом залучена команда ІТ-тестувальників з інвалідністю Inclusive IT, які є фахівцями з вебдоступності.

Проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Чому важливо зробити сайт доступним?

Кожен має право на доступ до культурних продуктів, історичних артефактів, творів мистецтва. Музеї та інші інституції зобов’язані зробити його однаково комфортним та зручним для всіх. Сайти, які є візитівкою установи, допомагають досягти цієї мети, особливо якщо людині легко ними користуватись незалежно від її віку, освітнього рівня та стану здоров’я, 

Чим відрізняється доступний сайт від звичайного?

Сайт є доступним, коли навігація ним проста, а інформація максимально доступна для кожного: для людей, що погано бачать або є незрячими, для людей, що мають порушення слуху, для людей, що тимчасово або через стан здоров’я є маломобільними, для людей, що мають ментальні порушення. На сьогодні також незаперечно, що доступний сайт обов’язково повинен мати кілька мовних версій.

Як змінився сайт Музею Голодомору після адаптації?

Завдяки проєкту «Доступний сайт — доступний музей», що реалізується за підтримки Українського культурного фонду, офіційний сайт Музею Голодомору адаптовано відповідно до міжнародних стандартів доступності. За необхідності тепер можна змінити кольорову гаму та розмір шрифтів, що полегшить роботу з ним для людей із порушеннями зору. Для незрячих відвідувачів сайту до кожного зображення додано альтернативний текст та описи історичних фотографій, а усі сторінки та посилання сайту стали доступними для скрінрідерів (програм зчитування з екрану). Полегшено навігацію сайтом для людей, що мають ураження опорно-рухового апарату —  тепер потрібну сторінку можна знайти за допомогою клавіатури без використання мишки. Для людей з ментальними порушеннями створюються паралельні сторінки, написані спрощеною мовою.

На нашому сайті кожен легко знайде потрібну йому інформацію про історію Голодомору, діяльність музею та його освітні програми. 

Команда музею продовжує працювати над впровадженням інклюзії, і вже зараз ми можемо запропонувати незрячим та слабозорим відвідувачам освітні продукти — екскурсію експозицією музею та заняття «Погляд в історію крізь фото», адаптовані в рамках проєкту «Дотик на пам’ять». Вперше в Україні можна переглянути тактильні фото 1930-х років.

Музей Голодомору — це єдиний у світі музей, який розповідає про геноцид українців. Ми навчаємо протистояти ненависті та порушенню прав людини, застерігаємо суспільство від повторення вчинення злочину геноциду шляхом накопичення і поширення знань про Голодомор. Завдяки втіленню 4 інноваційних проєктів історія Голодомору стане доступнішою через різні форми взаємодії, що допоможе комплексно та всеохопно комунікувати із зацікавленою аудиторією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ