Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Музей Івана Франка в Нагуєвичах поповнився унікальними матеріалами на Різдвяну тематику

Напередодні Водохреща фонд музею Івана Франка в Нагуєвичах поповнився матеріалами на Різдвяну тематику франкознавчого архіву заслуженого художника України Миколи Сліпченка.
фото - пресслужба ЛОР

Про це повідомив директор комунального закладу Львівської обласної ради «Адміністрація історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак, - передає пресслужба ЛОР.

«Як відомо, 3 грудня минулого року родина київського художника Миколи Сліпченка передала першу частину його франкознавчого архіву до Нагуєвич.

Цього ж разу матеріали містять Різдвяну тематику, зокрема листівки з епістолярію митця, а також його франкознавчу бібліотеку. Скажімо, передано рідкісні листівки з Різдвом Христовим, які художники лише у невеликій кількості виготовляли власноруч один для одного з авторськими підписами чи екслібрисами», - розповів Богдан Лазорак.  

За словами музейників, окремої уваги заслуговує рідкісна літографія 1970 р. та рисунок-ілюстрація до книги, присвяченої Лесі Українці, а також малюнок до перевидання тексту «Гімну» Івана Франка.

«До певної міри сенсаційним є рисунок 70-х рр., присвячений темі Різдвяної втечі Марії, Йосипа з маленьким Ісусом, що свідчить про те, що художники мали серйозне малярське підпілля в буремні часи радянського тоталітаризму», - наголосив Богдан Лазорак. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ