Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Музею "Нагуєвичі" передали авто, придбане за кошти обласного бюджету

фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
1/3
Сьогодні, 17 грудня, у Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» відбулася науково-мистецька академія в музеї Івана Франка про давню традицію відомого канту та іконографію XVI-ХІХ ст., освячення оновленого музею та будинку літератора.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Захід приурочили до Дня Святого Миколая та 165-го ювілею від Дня народження Івана Франка.

В межах урочистостей було презентовано музейний автомобіль, який придбали в межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини для потреб історико-культурного заповідника. Загалом вартість  автомобіля -  532 тис. грн, з яких 450 тис. грн – це обласні кошти, решту 82 тис. грн -  залучені власні кошти.

"Радіємо, що напередодні Свята Миколая ми завітали на батьківщину Івана Франка в історико-культурний заповідник у Нагуєвичах і можемо урочисто вручити подарунки, а саме ключі від автомобіля, який вдалося придбати завдяки  коштам обласної  програми. Це велика і потрібна справа,  тому переконані, що цей транспортний засіб допоможе установі в проведенні експедицій, у пошукових роботах, для поповнення музейних фондів. Вірю, що спільними зусиллями ми зробимо усе можливе, щоб заповідник отримав статус національного, розвивався і приваблював все більше відвідувачів та туристів", -  зазначив голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

Зі свого боку директор заповідника Богдан Лазорак  подякував обласній раді і профільній комісії за підтримку розвитку культури, комунальних установ, мистецьких заходів. 

"Сьогодні наш музей Івана Франка – це місце, де можна достойно проводити різні зустрічі, конференції, форуми, запрошувати видатні особистості: письменників, археологів, істориків, культорологів. І у цій роботі натхненником нашим є Великий Іван Франко. Ми хочемо, щоб придбаний франкомобіль, як ми його називаємо, став символом експедицій Франка, який залишив нам величезний спадок. Його ми будемо віднаходити, відвідувати найвіддаленіші місця, щоб там також розказувати про нашого українського генія", - розповів Богдан Лазорак. 

Також члени профільної комісії оглянули виконані ремонтні роботи фасаду приміщення «Будинку літератора»  та Літературно-меморіального музею Івана Франка, на які з обласного бюджету було виділено  1,7 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ