Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Музикант Луцької філармонії виявився коригувальником російського удару - СБУ

Контррозвідники Служби безпеки України (СБУ) викрили жителя Луцька, який коригував російські обстріли аеродрому у Волинській області.
Фото ілюстративне: СБУ

Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України.

"За його координатами 24 лютого 2022 року рашисти завдали ракетного удару по військовому аеродрому поблизу Луцька. Після повітряної атаки рф навідник передав окупантам інформацію про наслідки прильоту", - йдеться в повідомленні.

Контррозвідники затримали чоловіка на початку березня 2022 року. "За даними слідства, зловмисником є 38-річний музикант місцевої філармонії, якого фсб дистанційно завербувала ще до початку повномасштабної агресії. Тоді він приїхав до Москви, де зустрівся зі своїм російським куратором та отримав від нього агентурні завдання", - зазначається в повідомленні.

За інформацією СБУ, надалі комунікацію з ворогом фігурант здійснював через зв'язкового. Ним виявився кадровий співробітник одного з регіональних управлінь ФСБ.

Повідомляється, що перед повномасштабним вторгненням зрадник приховано обійшов периметр військового летовища на Волині та позначив розташовані там техніку й об'єкти на електронній карті, а потім направив підготовлений звіт агенту ФСБ через заздалегідь відпрацьований канал зв'язку в забороненій соцмережі "ВКонтакте".

За матеріалами Служби безпеки зловмисника визнано винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). З урахуванням співпраці зі слідством суд засудив його до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ