Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МВФ підтримає країни, які постраждають у разі відключення Росії від SWIFT

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий допомогти країнам, які можуть постраждати від побічних ефектів та санкцій, запроваджених західними урядами щодо РФ у разі загострення ситуації навколо України.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявила директор МВФ Крісталіна Георгієва.

За її словами, санкції неминуче перервуть деякі фінансові транзакції та функціонування фінансової системи, особливо якщо вони обмежать доступ Росії до мережі фінансових транзакцій SWIFT.

«Якщо ми опинимося в ситуації, коли виникнуть побічні ефекти, які вимагають активнішої участі МВФ в інших країнах, ми, звичайно, будемо там. Ми ще маємо кредитні можливості на суму близько 700 мільярдів доларів», — сказала Георгієва.

Глава МВФ заявила, що сподівається на дипломатичне вирішення кризи на благо українського народу та необхідності підтримки відновлення світової економіки.

За словами Георгієвої, МВФ допоможе оцінити вплив будь-яких конфліктів та дати розумні політичні рекомендації країнам-членам по мірі розвитку ситуації.

Як зазначає видання, криза вже призвела до підвищення цін на енергоносії, особливо в Європі, а припинення постачання зерна з України може посилити тиск на ціни на продовольство.

Георгієва сказала, що МВФ має близько 2,2 мільярда доларів у рамках розширеної кредитної програми для України, які можуть бути виплачені в період до червня. Україна отримала транш у розмірі 700 мільйонів доларів у листопаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ