Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МВФ попереджає про фінансову кризу

МВФ попереджає про грозові хмари фінансової кризи, - The Guardian.
МВФ попереджає про грозові хмари фінансової кризи

Крихітні хмари чергової світової фінансової кризи збираються, незважаючи на те, що світова фінансова система не готова до наступного спаду, застерігає заступник голови Міжнародного валютного фонду.

Девід Ліптон, перший заступник генерального директора МВФ, сказав, що станом на більш ніж десять років після останньої кризи в глобальній банківській системі "запобігання виникнення кризової ситуації є незавершеним"

"Нам слід турбуватися про потенціал грошово-кредитної політики", - сказав Ліптон про здатність Федерального резерву США та інших центральних банків скоротити процентні ставки для посилення економіки у випадку ще однієї кризи, одночасно попереджаючи, що високий рівень державних запозичень стримував їх можливості зменшити податки та збільшити витрати.

На фоні запеклого торгівельного спору Дональда Трампа з Пекіном, він сказав, що Китай має знизити торговельні бар'єри, а також запровадити жорсткіші правила захисту інтелектуальної власності, інформує The Guardian.

Ліптон заявив, що китайська торгова політика, яка вважалася "прийнятною", на момент, коли вона приєдналася до Світової організації торгівлі в 2001 році ,з економікою в $1 трлн. є невідповідною на сьогодні., оскільки він став міжнародною супердержавою з економікою в $ 16 трлн.

Однак він попередив, що США не повинні приймати надмірно важкий підхід до реформ, додавши: "У Китаю є багато реформ, які він міг би здійснити як у власних інтересах, так і в інтересах світової економіки. Але Китай відчуває, що вони не можуть виконати ці кроки, бо їх “приставили пістолетом до голови” у час розпалу торгових напружень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ