Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

МВС проводить експертизи в справі про побиття винниківських волонтерів

В справі про побиття активістів у Винниках було відкрито кримінальне провадження. Про це в коментарі журналісту Гал-Інфо розповіла речник міліції Львівщини Світлана Добровольска.

"На даний час відкрито кримінальне провадження за фактом побиття активістів 7 листопада у Винниках під час засідання Громадської ради. Міліцією проводяться слідчі дії та ряд експертиз", - зазначила Світлана Добровоська.

Нагадаємо, 7 листопада у Винниках під час засідання Громадської ради, що створена при Винниківській міській раді, було жорстоко побито активістів з числа волонтерів, які виступають за виділення земельних ділянок учасникам бойових дій на сході України та родинам загиблих майданівців.

10 листопада постраждалі провели прес-конференцію, на котру запросили львівських журналістів, аби донести їм суть конфлікту. За словами волонтерів, до їх побиття причетні, зокрема депутат Винниківської міськради Володимир Почаєвець та місцевий бізнесмен, власник Львівської парфумерної фабрики Ярослав Семенюк, якому міська влада у минулому році виділила понад 1 га землі. Ярослав Семенюк намагався зірвати прес-конференцію.

Свою підтримку активістам висловила низка громадських організацій Львівщини та вояки, що повернулись із зони проведення антитерористичної операції. Вони зібрали підписи під відкритим листом до Міністерства внутрішніх справ, Генеральної Прокуратури та прокуратури Львівщини, а також очільника міліції Львівщини Дмитра Загарії з вимогою об’єктивного та публічного розслідування за фактом нападу на активістів.

Фото - pressclub.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ