Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Михальчишин подаватиме до суду на Захід.нет

Заступник голови Львівської обласної організації ВО «Свобода», радник голови партії Юрій Михальчишин має намір подати до суду на інтернет-видання Zaxid.net за шкоду, завдану честі, гідності та діловій репутації. Про такий намір від заявив у коментарі Гал-інфо.

Він вважає інформацію про те, що його батько Адріян Богданович Михальчишин відмовився від українського громадянства, яка з’явилася на Захід.неті, провокацією та брудними політичними технологіями з боку його політичних опонентів, оскільки сам Юрій Михальчишин не скомпрометував себе як політик.

«Для мене є абсолютно очікуваною хвиля такого штучного резонансу довкола нашого результату на виборах. Особисто я це сприймаю як належне, оскільки нема жодних підстав для моєї критики з точки зору корупційних діянь, лобіювання бізнес-інтересів, політичної скомпрометованості. Цілком очевидно, що, не знайшовши реальних підстав для компрометування особисто мене, політичні конкуренти через підконтрольні їм ЗМІ взялися досліджувати біографію мого батька. Мій батько – заслужений тренер України із шахів, гросмейстер Адріян Богданович Михальчишин, голова тренерської комісії Міжнародної шахової федерації. Це людина, яку знають не тільки в Україні, але й у світі», - повідомив Юрій Михальчишин.

Перший номер в списку ВО «Свободи» до Львівської міської ради Юрій Михальчишин переконаний, що судовий позов є вимушеним, але потрібним кроком.

«Власне, була поширена абсолютно неправдива інформація про те, що мій батько, начебто, відмовився від українського громадянства. Таким чином ця інформація проектувалася на мене з погляду якоїсь уявної непатріотичності та зради національних інтересів і тому подібне. Я це розцінюю як, на жаль, традиційний для України, брудний прийом неконкурентної політичної боротьби. І звичайно ж, ми з батьком будемо звертатися з позовом до суду на відшкодування витрат, завданих честі, гідності та діловій репутації», – заявив Юрій Михальчишин.

Нагадаємо, що 21 жовтня, в одному із журналістських блогів на сайті Захід.нету з’явилася публікація про те, що батько Юрія Михальчишина, відомий гросмейстер Адріян Михальчишин відмовився від українського громадянства та отримав словенський паспорт. Ця інформація була подана з посиланням на інтернет-ресурс Вікіпедії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ