Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Михайло Горинь був голосом громади нашого міста, - Василь Косів

Сьогодні, 15 січня, Львів у скорботі за відомим українським дисидентом, правозахисником та політв’язнем, почесним громадянином ЛьвоваМихайлом Горинем. Прощання відбулось у церкві Святої Трійці, поховали Михайла Гориня на 67-му полі почесних поховань Личаківського цвинтаря, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Михайло Горинь був почесним громадянином міста Львова. Це є найвища відзнака, якою місто може нагородити свого сина. Як це буває зазвичай, ця відзнака і ця нагорода більше потрібна не цій людині. Більше це було потрібно не Михайлу Гориню, це було потрібно громаді міста. Бо навіть якщо нас є сотні тисяч, нас не чують, коли ми не маємо голосу. Михайло Горинь був нашим голосом. Був голосом громади міста. 

Він і його побратими перетворили Львів на місто-символ. Львів став символом боротьби. Львів став символом свободи. І по багатьох містах України, тоді Радянського Союзу, по багатьох містах світу говорили, що Львів бореться, Львів повстав за незалежність. І не так вже було важливо, що, можливо, половина львів’ян сиділи дома і не боролися. Але був голос і був символ Львова, який бореться. Не так було важливо, що інші голоси звучали про екстремістів, про сепаратистів, про негідників, але саме Михайло Горинь з побратимами захистили гідність України, захистили гідність міста Львова як міста, яке бореться.

Сьогодні бракує нам таких голосів. Зажди бракує громаді міста такого голосу. Тому сьогодні весь Львів в скорботі, бо ми втратили. Ми сумуємо. Але обіцяємо пам’ятати цей голос, обіцяємо пам’ятати і зберігати його. Вічна йому пам'ять», - зазначив Василь Косів, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ