Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Михайло Ковалів: «Воювати за свою країну – це велика честь для чоловіка»

Свій шлях оборони України Михайло Ковалів розпочав ще на Революції Гідності. Далі вступив у «Правий сектор» і поїхав воювати проти росіян на український схід.

У 2020 році Михайло підписав контракт зі Збройними Силами України. Потрапив у 24 окрему механізовану бригаду ім. короля Данила. Згодом вирушив на Луганщину, в місто Золоте, де й зустрів повномасштабне вторгнення російських окупантів. Був командиром відділення, обороняв Рубіжне. Під час одного з боїв отримав поранення ноги.

Після тривалого лікування, попри бажання повернутися у військо, через стан здоров’я його перевели на службу в Дрогобицький РТЦК та СП. У групу оповіщення. Коли Михайло спілкується з військовозобов’язаними чоловіками, то часто чує фрази: «що мені дала Україна?», «чому я маю йти воювати?», «а чому не йде Зеленський?». З таких відповідей Михайло дивується. І каже:

«Має бути культ воїна. Що ми нащадки запорізьких козаків, січових стрільців, ОУН і УПА. Але на жаль, часи лицарів вже не ті. І всі лицарі сьогодні – на сході. Натомість у тилу залишилося дуже багато тих, кому найголовніше, щоб у холодильнику була ковбаса. Питання – звідки ти, яка твоя історія, майбутнє – їм не цікаві. Ось таким людям дуже важко пояснювати, для чого треба воювати за свою країну. Вони цього не розуміють».

Михайло каже, що як тільки дозволить здоров’я, повернеться до побратимів на передову.

Служба зв'язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ