Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Миколаїв після жнив закриють на два дні – ловитимуть диверсантів й зрадників

Миколаїв закриють на два дні для виявлення коригувальників вогню загарбників після збирання ранніх зернових, щоб не створювати перепон місцевим аграріям. Наразі правоохоронці перевіряють трьох осіб, можливо, причетних до співпраці з рф.

Про це очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім сказав в ефірі національного телемарафону, передає Укрінформ.

«Зараз трьох людей відпрацьовуємо (щодо причетності до співпраці з ворогом - ред.), інших перевіряємо. Багато інформації. Люди відмовляються від грошей (обіцяної владою винагороди в 100 дол – ред.), просто допомагають. Частина з цієї інформації корисна, ми працюємо з цим», - зазначив Кім.

А невдовзі, після активної фази збирання врожаю, додав він, місто тимчасово закриють для відпрацювання можливих ворожих ДРГ.

«Це буде після того, як закінчиться активна фаза збору врожаю, щоб не заважати нашим фермерам. Відпрацюємо, потренуємося разом з поліцією, військовими та Нацгвардією щодо диверсійно-розвідувальних груп. Заодно відпрацюємо й тих, хто погано ставиться до України», - підсумував Кім.

Як повідомлялося, з метою посилення боротьби з колаборантами Миколаїв у межах комендантської години планують на кілька днів закрити, щоб відпрацювати можливих зрадників. Очільник ОВА також оголосив про винагороду в 100 доларів тим, хто надасть інформацію про осіб, які здають загарбникам місця знаходження українських військових або коригують вогонь ворога по Миколаївщині. Після цього надійшли близько ста листів щодо ймовірних колаборантів, які перевіряють правоохоронці.

26 липня загарбники вдарили по Миколаївщині 18-ма ракетами, зокрема, випустили 12 ракет типу С-300 і шість ракет Х-59 з літаків стратегічної авіації. Частину ракет знищили сили ППО.

Внаслідок обстрілу зруйновані три секції залізничного мосту, зазнали пошкоджень споруди автопідприємства та інші цивільні об’єкти й приватні будівлі.

Кім пояснив масований обстріл Миколаївщини тим, що ворог не має успіху на фронтах, де точаться бої і наші ЗСУ знищують склади боєприпасів та командні пункти, тому й завдають ударів по мирних населених пунктах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ