Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Минулої доби окупанти обстріляли Харківщину: ситуація на фронті

Протягом минулої доби армія РФ завдала ракетного удару по місту Первомайський та селищу Білий Колодязь Харківської області.
Військові держави-окупанта росії

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Крім того, зафіксовані 47 авіаційних ударів та здійснені 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак постраждали мирні люди, пошкоджень зазнали житлові будинки, господарські та адміністративні будівлі, а також приватний автомобільний транспорт.

Ситуація на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках війська РФ зберігають військову присутність, активізували диверсійно розвідувальну діяльність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Це, зокрема, Гірськ, Карповичі, Михальчина Слобода, Чайкине Чернігівської області; Середина-Буда, Вовківка, Миропілля, Рясне Сумської області та Одноробівка, Уди, Вовчанськ, Охрімівка, Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни намагалися наступати в районі південніше Новоселівського Луганської області. Українські воїни відбили усі атаки ворога. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Одрадне, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Масютівка та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби, за підтримки авіації, окупанти пробували витіснити українські війська з займаних позицій в районах західніше Нововодяного та південніше Діброви Луганської області — без успіху у РФ. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Берестове, Веселе і Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії РФ, захисники успішно відбили атаки росіян в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка Донецької області. Разом з тим, ЗСУ продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали більш як 15 населених пунктів, серед них Васюківка, Маркове, Богданівка, Хромове, Іванівське, Часів Яр, Кліщіївка, Олександро-Шультине та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Авдіївка Донецької області. Водночас росіяни обстріляли понад 10 населених пунктів, зокрема: Очеретине, Бердичі, Степове, Авдіївка, Тоненьке та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку, під російським вогнем артилерії, ЗСУ відбили усі окупаційні атаки в районі міста Мар’їнка. Армія РФ обстріляла понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Георгіївка, Гостре, Мар'їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку росіяни завдали авіаційного удару в районі Вугледару Донецької області. Здійснили обстріли понад 15 населених пунктів: Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Макарівка та Зелене Поле Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ зосереджує основні зусилля на недопущенні просування ЗСУ.Росіяни завдали авіаційного удару в районі Рівнопілля Запорізької області. Обстріляли понад 30 населених пунктів, серед них Левадне, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я Запорізької області.

Зміївка, Львове, Токарівка, Антонівка, Велетенське, Станіслав Херсонської області та місто Херсон. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ