Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Минулої доби відбулось близько 100 бойових зіткнень: ситуація на фронті

Українські військові продовжують оборону на сході й півдні, а також проводять наступальні операції на Мелітопольському напрямку і штурмові дії на Бахмутському напрямку.
Фото - Генштаб ЗСУ

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ вранці 14 жовтня.

Минулої доби російські окупанти завдали 3 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснили 54 обстріли з РСЗВ. Є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На фронті протягом 13 жовтня відбулось близько 100 бойових зіткнень.

Під артилерійським вогнем армії РФ опинилися 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Ситуація по напрямках

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 20 атак окупантів біля Синьківки, Іванівки та Кислівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ армії РФ у районі Макіївки Луганської області. Українські захисники відбили понад 5 атак ворога.

На Бахмутському напрямку українські воїни продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають росіянам втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб прорвати оборону українських військ, проте безуспішно. Сили оборони відбили близько 20 атак армії РФ у районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Нетайлове Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом минулої доби Сили оборони успішно відбили близько 15 атак у районах Мар'їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення біля Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно уражають тили армії РФ.

Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають росіянам втрат у живій силі й техніці та виснажують окупантів.

Армія РФ зазнає значних втрат на полі бою. Так, лише за останні 3 дні в ході штурмових дій у районі Красногорівки Донецької області втрати росіян склали понад 100 безповоротних, більшість з яких внаслідок відсутності евакуації з поля бою, а також близько 200 поранених.

Українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та мосту окупантів. Також українськими захисниками було збито російський винищувач Су-25 та БПЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та станцію РЕБ армії РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ