Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мистецькі школи Львівщини поповнились новими музичними інструментами

В межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2021-2023 роки три мистецькі школи Львівщини оновили базу музичних інструментів на суму 400 тис. грн.

Для мистецьких шкіл закупили 11 інструментів, яких вони потребували найбільше. Грабовецько-Дулібівська школа мистецтв імені Квітки Цісик закупила віолончель, акордеон, кахон, бандуру та баян, Хирівська дитяча музична школа - електронне фортепіано, цимбали та бандуру, КУ «Журавненська дитяча музична школа» - цифрове піаніно та дві бандури.

«Перш за все, це все допомагає розвиватися, показувати свій професійний рівень. Адже коли дитина приходить в музичну школу, не кожна сім’я одразу купить інструмент. Тобто для початкового етапу дитина вже може навчатися грі на інструменті, який надасть школа. Я вважаю, що такі вкладення сприяють професійному зростанню дітей, адже вони наше майбутнє!», - зазначає заступник директора департаменту - начальник управління культури департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Тетяна Плугатор.

Загалом у Грабовецько-Дулібівській школі мистецтв імені Квітки Цісик навчається 118 учнів, у Хирівській дитячій музичній школі - 97 та у Журавненській - 42 учні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ