Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Митник з "Краківця" постане перед судом через Volkswagen

Держінспектор митниці постане перед судом за несанкціоновану зміну інформації в автоматизованій системі. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі ДБР.
Фото Гал-інфо

До суду скеровано обвинувальний акт відносно старшого державного інспектора митного поста «Краковець» Львівської митниці ДФС. Митник обвинувачується у зловживанні службовим становищем та несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч.1 ст. 364, ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові. 

Слідством встановлено, що держінспектор змінив в автоматизованій системі митного оформлення інформацію про митний режим перетину кордону автомобілем «Volkswagen Golf». Транспортний засіб в зоні митного контролю в цей час не перебував  та митне оформлення не проходив.

Внаслідок дій митника державний бюджет недоотримав понад 161 тисячу гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Львівської області. Оперативний супровід - Головне управління внутрішньої безпеки ДФС України.  

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ