Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Митники припинили спробу незаконного ввезення личинок метеликів

1/3
Митники припинили спробу незаконного ввезення личинок метеликів вартість майже півмільйона гривень, - прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Сьогодні, 29.04.2016 року, громадянин України прямуючи з  Республіки Польща прибув легковим автомобілем у пункт пропуску «Грушів- Будомеж»    (Львівська обл.). Для перетину кордону  він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор».

Під час митного оформлення у працівників Львівської митниці виникла підозра щодо наявності в автомобілі предметів та товарів, на які встановлено заборони або обмеження. Автомобіль було скеровано в місце поглибленого огляду транспортних засобів, де в його багажному відділенні, в картонній коробці, в п'яти спеціальних упаковках-боксах було виявлено майже 5 кг  личинок метеликів - товару, який відповідно до наказу Міністерства аграрної політики України заборонений до ввезення з інших країн та відповідно до статті  ст. 378 МК України обмежений до ввезення громадянами на митну територію України. Як зізнався перевізник йому, невідомі за винагороду, запропонували перевезти цей товар через кордон.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. Товар затримано,  його буде скеровано на експертизу.

Як відомо,  у березні цього року, працівники Львівської митниці ДФС  викрили дві спроби незаконного ввезення великої кількості об’єктів фауни вартістю кілька мільонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ