Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митники присікли незаконне переміщення автобетономішалок на суму понад 3,2 млн грн

Ужгородськими митниками припинено незаконне переміщення автобетономішалок на територію України на загальну суму понад 3,2 мільйона гривень – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Державної митної служби України.
Три автомашини (марок “МАN” та “IVECO TRAKKER”, 2006 року випуску) транзитом прямували через українсько-словацький кордон до Республіки Молдова. Громадянин Чехії при проходженні митного контролю подав ужгородським інспекторам довіреність, в якій було зазначено, що він є офіційним представником однієї з чеських фірм. Крім цього, 28-річний чоловік пред’явив документи, згідно з якими автобетономішалки направлялися чеською фірмою на адресу одного молдавського підприємства. Після проведення митного оформлення в режимі “транзит” іномарки попрямували до Кучурганської митниці для вивезення їх з території України. Однак, за повідомленням кучурганських митників, у встановлений п’ятиденний термін автобетономішалки до них доставлені не були, а слід їх з’явився аж у Сімферополі.
 У ході проведеної перевірки було встановлено, що зазначена в довіреності молдавська фірма не акредитована як суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності і не здійснює жодної імпортної поставки, у тому числі не укладала жодних договорів з чеською фірмою. Тобто надходжень автобетономішалок не очікувала.
Таким чином, громадянин Чехії, подавши ужгородським інспекторам неправдиві дані про переміщувані через кордон автомашини, порушив чинне митне законодавство. Наразі Ужгородською митницею складено протокол про порушення митних правил, вивчаються матеріали для підготовки постанови про порушення кримінальної справи. Автобетономішалки вилучені.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ