Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митники викрили канал незаконного вивозу лісоматеріалів за кордон

Протягом червня-жовтня 2006 року двоє вітчизняних приватних підприємців здійснювали оформлення 31 експортної поставки 970,06 м куб. лісоматеріалів загальною митною вартістю 642 138,71 грн у Виноградівській митниці (Закарпаття) і відправляли товар до сусідньої Угорщини. Однак під час аналітично-пошукової роботи працівниками служби боротьби з контрабандою та митної варти Виноградівської митниці було виявлено ознаки фальсифікації Сертифікатів про походження цих лісоматеріалів – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ДМСУ.
 У відповіді на запит Виноградівської митниці Закарпатське обласне Управління лісового господарства повідомило, що Сертифікати про походження лісоматеріалів були видані ним іншому приватному підприємцю, а документи під такими ж номерами для даних підприємців не реєструвалися і не видавалися.
На підставі підроблених сертифікатів, сканованих з оригінала, підприємцями і здійснювалися експортні поставки. Таким чином Виноградівською митницею викрито факти контрабанди лісоматеріалів у великих розмірах.
За даним фактом порушено дві кримінальні справи. Долю підприємців вирішуватиме суд. Перевірки інших експортних поставок лісоматеріалів цих підприємців тривають.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ