Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС: Україна може скасувати безвіз з Ізраїлем

Міністерство закордонних справ України не виключає скасування безвізового режиму з Ізраїлем, якщо на кордоні цієї країни будуть ситематично порушуватися права українських туристів.

Про це заявила речниця МЗС України Катерина Зеленко на прес-конференції в Києві, - передає Європейська правда.

Вона нагадала, що 15 лютого в аеропорту "Бориспіль" 35 громадянам Ізраїлю відмовили у в'їзді на територію України через відсутність достатніх коштів або непідтверджену мету візиту. У свою чергу Ізраїль на знак протесту затримав цілий літак з України зі 140 українськими громадянами.

"У подальшому ми будемо оцінювати масштаб і характер порушень прав українців закордоном і ступінь готовності країн боротися із випадками порушення законодавства. У разі, якщо іноземні уряди не будуть належним чином ставиться до боротьби з нелегальним наймом і прийомом на роботу українських громадян, якщо права українських туристів і подорожуючих будуть систематично порушуватися, ми будемо переглядати умови поїздок громадян, в тому числі і доцільність збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників систематично порушуються", - сказала Зеленко.

Вона також повідомила, що МЗС передало ноту Ізраїлю, в якій зазначено, що захист прав громадян України, включно під час короткотермінових поїздок і тривалого проживання закордоном, є пріоритетом для міністерства і української влади.

"Ми інтенсифікували співпрацю з нашими ізраїльськими партнерами з метою здійснення більш глибокого моніторингу ситуації із забезпеченням прав українців, які здійснюють подорожі до Ізраїлю…Проблема є системною і її потрібно вирішувати на рівні міжвідомчої співпраці", - сказала Зеленко.

Останнім часом в аеропорту Бен-Гуріон у Тель-Авіві почастішали випадки затримання українських громадян, деяких з них довго допитують про мету візиту, деяких після цього відправляють додому.

За заявою МВС Ізраїлю, подібна практика пояснюється збільшенням числа нелегальних мігрантів з України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ