Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

МЗС вперше офіційно зареєструвало національний рекорд за кількістю пам'ятників Шевченку

Напередодні Дня Незалежності Міністерство закордонних справ України вперше офіційно зареєструвало національний рекорд - за кількістю пам'ятників одному з наших видатних співвітчизників за кордоном. Про це повідомили у пресслужбі МЗС.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Абсолютний переможець - Тарас Григорович Шевченко. Всього нарахували 78 пам'ятників митцеві у 42 країнах світу.

"Мене завжди вражало, що ледь не всюди за кордоном, куди не поїдь, знайдеш пам’ятник Кобзареві. І ось ми провели дослідження кількості пам’ятників, підготували доказову базу і напередодні Дня Незалежності України офіційно зафіксували національний рекорд - за найбільшу кількість пам’ятників за кордоном одній людині. І ця одна людина - Тарас Шевченко. Але, звісно, це не про монументи. Це нагадування про єдність великого українського народу. Україна — всюди, де є пам’ятник Кобзареві, де є хоча б одна людина, яка каже про себе «Я - українець». Від Австралії — до Парагваю. Від Пекіна — до Парижа. Від Лівану — до Святого Престолу. Від Прудентополіса у Бразилії — до Вінніпега у Канаді", - розповів Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Пам'ятники Кобзареві - традиційні "місця сили" української громади за кордоном. Впевнені, що й на 29 річницю Незалежності вони стануть центрами святкування для осередків світового українства в різних країнах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ