Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

МЗС викликало посла Грузії через стан Саакашвілі

Міністерство закордонних справ викликало посла Грузії в Україні для розмови через стан ув’язненого експрезидента Міхеїла Саакашвілі.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС. Після цього дипломат відбуде на батьківщину.

"На виконання доручення президента України 4 липня до Міністерства закордонних справ України було викликано посла Грузії в Україні Георгія Закарашвілі, якому було висловлено рішучий протест у зв’язку із суттєвим погіршенням стану ув’язненого в Грузії громадянина України Міхеіла Саакашвілі", — зазначається у заяві.

Грузинському дипломату було наголошено, що таке ставлення до Міхеіла Саакашвілі є абсолютно неприйнятним. Грузинська влада має припинити знущання над громадянином України, зазначили в МЗС.

"У зв’язку з цим послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі було запропоновано повернутися до Тбілісі для проведення консультацій задля пошуку шляхів вирішення ситуації, що склалася", — додали у міністерстві.

Крім того, українська сторона наголосила на готовності невідкладно обговорити питання перевезення Міхеіла Саакашвілі до України для лікування та догляду.

Крім того, 4 липня президентка Молдови Мая Санду закликала владу Грузії дозволити ув’язненому експрезиденту Грузії Міхеілу Саакашвілі виїхати на лікування за кордон.

“Глибоко стурбована тривожними кадрами Міхеіла Саакашвілі у суді, які свідчать про серйозне погіршення стану його здоров'я за час перебування у в'язниці. Закликаємо грузинську владу приділити пріоритетну увагу його стану та терміново надати доступ до життєво важливого медичного лікування за кордоном”, — написала Санду у Твіттер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ