Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

МЗС висловило протест через продовження арешту військовополоненим морякам

Як інформує прес-служба МЗС, Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із неправомірним рішенням Лефортовського районного суду Москви щодо продовження тримання під вартою 24 українських військовослужбовців, захоплених у полон Росією у водах Чорного моря, до 24 та 26 липня 2019 року.

РФ знову вдалася до закритого режиму судового засідання, чим підтвердила попередні оцінки про своє повне усвідомлення незаконності судового процесу та про намагання приховати кричущі факти порушення норм міжнародного права, а саме Конвенції ООН з морського права, якою встановлюється імунітет військових кораблів та членів їхніх екіпажів, Третьої Женевської конвенції про поводження з військовополоненими 1949 року.

Ми вкотре вимагаємо від російської сторони негайно надати медичні документи про стан здоров’я та хід лікування поранених під час збройного захоплення Росією українських військовослужбовців, звільнити їх з-під варти та дозволити їм повернутись в Україну.

17 квітня Україна також звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права щодо застосування тимчасових заходів проти Російської Федерації з метою негайного звільнення трьох українських військово-морських суден та 24 членів їхніх екіпажів.

Висловлюємо вдячність нашим міжнародним партнерам – країнам ЄС, США, Канаді та Швейцарії за солідарність з Україною у боротьбі за звільнення українських військовослужбовців з російського полону. Закликаємо світову спільноту посилити тиск на Російську Федерацію з тим, щоб усі 24 військовополонені були звільнені та повернуті додому якомога швидше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ