Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

На Берлінале презентували документалки про ГУР

Європейський кіноринок EFM Берлінського кінофестивалю є одним із найбільших кіноринків світу
Артем Шевченко. Фото ГУР

Фото: Depositphotos

На Берлінському кінофестивалі у межах українського павільйону Європейського кіноринку EFM презентували цикл документальних фільмів «Воєнна розвідка України: у небі, на морі, на землі».

Про це в телеграмі повідомляє ГУР.

За словами автора циклу військовослужбовця ЗСУ, журналіста та документаліста Артема Шевченка документальний цикл, створений за підтримки Мінкультінформполітики, розповідає про найбільш успішні операції Головного управління розвідки Міноборони України протягом 2022-2023 років і складається з чотирьох фільмів: «Авіапрорив на Азовсталь. Небо», «Битва за острів Зміїний. Море», «Харківський контрнаступ. Земля», «Збиті льотчики росії».

Раніше їх було успішно продемонстровано у національному ТБ-ефірі та розміщено на YouTube-каналі ГУР МО.

«У День памʼяті Героїв Небесної Сотні і у день десятої річниці початку війни росії проти України, спочатку прихованої та гібридної, а потім і відкритої повномасштабної, важливо памʼятати про всіх військовослужбовців Сил оборони, зокрема розвідників, що віддали життя за захист України», — зазначив автор циклу під час презентації.

Європейський кіноринок EFM Берлінського кінофестивалю є одним із найбільших кіноринків світу та входить до трійки топу професійних подій міжнародної кіноіндустрії. Протягом восьми днів близько 10 000 представників міжнародної кіно та медіаіндустрії – насамперед продюсери, сейлз-агенти та дистриб’ютори – збираються разом, щоб шляхом нетворкінгу домовлятися про майбутню співпрацю. Кіноринок проходить паралельно з Берлінським міжнародним кінофестивалем (Берлінале), що входить до так званої «Великої п’ятірки» найпрестижніших кінофестивалів світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ