Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На Берлінському кінофестивалі провели акцію на підтримку Олега Сенцова

Як інформують у прес-службі Віце-прем'єр-міністра УкраїниУкраїнська делегація на Berlinale разом з творчою групою фільму "Містер Джонс" провела акцію на підтримку Олега Сенцова.
На Берлінському кінофестивалі провели акцію на підтримку Олега Сенцова

Українська делегація на чолі з Віце-прем'єр-міністром України Павлом Розенком на 69-му Берлінському міжнародному кінофестивалі перед прем'єрою фільму Агнешки Голанд ʺMr.Jonesʺ разом із творчою групою кінострічки провела акцію на підтримку українського політв'язня, режисера Олега Сенцова.

Як зазначив перед прем’єрним показом фільму Павло Розенко, після тривалої перерви в основній конкурсній програмі фестивалю був відібраний історичний фільм всесвітньовідомого режисера Агнешки Голанд ʺMr. Jonesʺ. Стрічка створена за підтримки українського Уряду. ʺФільм, який не лише знятий за підтримки української держави, а який і розповідає про найбільш трагічні сторінки української історії - Голодомор 1932-1933 років. Вже сам факт появи цього фільму в основній конкурсній програмі - однозначний маркер прориву, ренесансу українського кінематографу, який ми спостерігаємо протягом останніх чотирьох роківʺ, - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ