Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Буковині ТзОВ незаконно отримало із бюджету майже 25 млн грн

На підставі фіктивних документів підприємство стало переможцем на конкурсних торгах. Вказані кошти на свої рахунки ТОВ отримало за реконструкцію кінотеатру. Про це інформує департамент захисту економіки Національної поліції України.

Так, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області ДЗЕ Нацполіції встановили, що в грудні 2015 року проходили конкурсні торги із державних закупівель: реконструкція кінотеатру під кіномистецький центр. Вартість послуг майже 25 мільйонів гривень.

Участь приймали 10 підприємств. З переможцем уклали договір на проведення робіт. На рахунки товариство отримало з бюджету близько 25 мільйонів гривень.

Проаналізувавши надану переможцем документацію, працівники УЗЕ виявили ряд невідповідностей кваліфікаційним вимогам. Головна з яких - досвід у виконанні аналогічних робіт та наявність фахівців у сфері будівництва.  

Службові особи товариства надали фіктивну довідку, в якій зазначили, що на підприємстві працевлаштовані 20 осіб,  які мають будівельну освіту.

Однак деякі громадяни, які вказані у документі, взагалі не працюють на ТОВ. Також, основна діяльність  - виготовлення та встановлення металопластикових конструкцій і комплектуючих. Тож досвіду роботи з реконструкції будівель та споруд підприємство також немає.

Представники вказаного підприємства заздалегідь знали про їх невідповідність, але внесли до документів фіктивні відомості, як наслідок стали переможцем у тендері та отримали бюджетні кошти.

За фактом службового підроблення посадовими особами комерційноїструктури відкрито кримінальне провадження -  ст. 366 Кримінальногокодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ