Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На День Волі у Мінську вже затримали щонайменше 30 людей

У Мінську, на площі Якуба Коласа, де проходить акція до Дня Волі, затримали щонайменше 30 людей, - Громадське.

Зазначається, що до людей підходять з проханням пред'явити паспорт, а потім відводять їх в автозаки, розташованих по всьому периметру площі. Серед затриманих один із заявників акції Сергій Спариш, а також співголова руху солідарності «Разам» Олена Толстая.

Вранці затримали опозиційного політика Миколу Статкевича, який раніше закликав своїх прихильників зібратися на площі Якуба Коласа, щоб провести «Марш гідності» до оперного театру, де відбудеться санкціонований Мінським міським виконавчим комітетом мітинг і концерт до Дня Волі.

Співробітники інформаційної групи ГУВС Мінміськвиконкому закликали журналістів працювати тільки в центрі площі і не заважати співробітникам правоохоронних органів. На питання, чому забирають людей, співробітник інформаційної групи повідомив, що «для перевірки документів».

Серед затриманих, за даними видання також опозиціонери  Володимир Некляєв, Вячеслав Сивчик, Максим Вінярський, Євген Афнагель, Славомир Адамович.

Нагадаємо, у Білорусі 25 березня проходять заходи з нагоди неофіційного свята «День волі» — до 100-річчя від дня проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки. Цього року вперше за час правління Олександра Лукашенка влада не перешкоджає відзначенню історичної дати.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ