Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі зменшать кількість блокпостів

У Донецькій та Луганській областях змінять формат роботи системи блокпостів та зменшать їх кількість, - Громадське.

Про це заявив заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв.

Зміни у роботі контролю східних територій України відбудуться в рамках запровадженої напередодні Операції Об’єднаних сил.

За словами Бушуєва, перегляд формату роботи блокпостів спрямований на зменшення соціальної напруги, що виникала у зв’язку з перевірками на стоп-контролях, «які фактично не виконують функцій, пов’язаних із забезпеченням оборони чи національної безпеки».

«Їхню кількість буде зменшено. А порядок пропуску на блокпостах буде відрегульований відповідно до рішення, які будуть прийняті командуванням ООС», — наголосив Бушуєв.

Раніше командувач об'єднаного Оперативного штабу Сергій Наєв повідомив, що Операція Об‘єднаних сил не передбачає активізації бойових дій, але має на меті звільнення територій.

Він також повідомив, що в окремих районах Донецької та Луганської областей, у межах операції Об’єднаних сил, обмежать пересування. 

30 квітня президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення формату Антитерористичної операції на території Донбасу і перехід до операції Об'єднаних сил. Таким чином на сході України розпочалася операція Об'єднаних  сил на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ