Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

На Донеччині загроза спалаху менінгіту: померла 16-річна дівчина

У Красногорівці (село в Ясинуватському районі Донецької області) від менінгітного стафілококу померла 16-річна дівчина, Валерія. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає Гал-інфо.

«Ввечері 24 червня у неї підвищилася температура, вранці її доправили до лікарні у Курахово, а звідти о 16:30 – до Слов’янська. Лікарі боролися за її життя, але, на жаль, вночі 26 червня вона померла.

Як доповіла мені заступник Мар`їнської районної держадміністрації Тетяна Збуцька, у Красногорівці сьогодні обстежили 70 осіб, які контактували з дівчинкою, оскільки хвороба може передаватися повітряно-крапельним шляхом. Серед обстежених виявили десятьох з підвищеною температурою тіла, шістьох з них госпіталізували, четверо від госпіталізації відмовилися – їм виписали ліки та відправили додому, оскільки примусово утримувати їх у лікарні лікарі не мають права. В усіх обстежених взяли необхідні аналізи, завтра мають бути результати», - написав Павло Жебрівський.

Він розпорядився, щоб до Красногорівки були направлені додаткові бригади медиків.

«Потрібно обстежити людей та виявити, звідки взялася інфекція. Місцеві лікарі та влада відкидають варіант так званого побутового зараження: дівчинка виховувалася у повній благополучній родині, де дотримуються усіх необхідних санітарних норм. Припускають, що інфекцію Валерія отримала саме повітряно-крапельним шляхом», - зазначив Павло Жебрівський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ