Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Дрогобиччині відбудеться перший історичний фестиваль «Шабелина»

У селі Воля Якубова Дрогобицького району Львівської області відбудеться Всеукраїнський фестиваль історичної пісні та поезії «Шабелина».
фото - Укрінформ

Про це інформує пресслужба Держкомтелерадіо.

«Від Сагайдачного – до Мельника – до героїв сьогоднішнього дня», – так можна означити історичну палітру фестивалю, який відбудеться 12-13 вересня 2021 року. Місце для його щорічного проведення пов’язане з іменами двох українських героїв різних епох, які народилися на Львівщині: гетьман Петро Сагайдачний, уродженець с. Кульчиці Самбірськкого району та один із організаторів Січових Стрільців Андрій Мельник, народжений у селі Воля Якубова Дрогобицького району. 

Фестиваль «ШАБЕЛИНА» організовується з метою популяризації давньої та новітньої історії України, створення сюжетів героїчних постатей в пісенній та поетичній творчості, підтримки сучасної української пісні та поезії історичного спрямування. 

Одним із лейтмотивів заходу є гасло: єднаймося зі сходу – до заходу! Фестивальне дійство відбуватиметься в унікальному за своїм географічним ландшафтом місці – зоні зеленого туризму «Слобода  Раковець» на околиці Волі Якубової. Основна цільова аудиторія – молодь! Саме тому серед учасників фестивалю – відомі сучасні рок-гурти, виконавці, а серед глядачів – представники скаутських організацій, молодіжні активісти, талановита юнь Львівщини, для якої буде проведено майстер-класи з естрадно-виконавського та літературного мистецтва, які проведуть відомі гості фестивалю.

Програма «ШАБЕЛИНИ» насичена й багатогранна! Вона передбачає два кількагодинних концерти за участі  відомих музикантів, співаків, поетів із різних регіонів України.  Глядачі на просторих локаціях козацької  «Слободи  Раковець» матимуть змогу почути історичні пісні, вірші, переглянути виставку художників на історичну тематику. В програмі також: історичні реконструкції подій часів Сагайдачного та Мельника.  Локація «Тіні незабутих предків» біля вечірньої ватри збере в коло поетів, які мають у своїх творах  історичні сюжети, оповіді про українських героїв. 

Засновник фестивалю «ШАБЕЛИНА», автор ідеї та мистецького бренду - ТОВ «Готельно-санаторний комплекс «Карпати», м. Трускавець. Державний комітет телебачення і радіомовлення став співзасновником.

Співорганізатори: Львівська обласна рада, Львівська ОДА, Дрогобицька районна та міська ради, Дрогобицької ОТГ, Трускавецька міська рада Трускавецької ОТГ, Національна спілки письменників України, Всеукраїнська творча спілка «Музичний батальйон», Творча спілка «Асоціація діячів естрадного мистецтва України», меценати та благодійники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ