Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Дрогобиччині внаслідок корозії нафтопроводу стався витік нафти

23 січня на межі міста Дрогобич та села Лішня Дрогобицького району охоронцем АТ «НПК-Галичина» було виявлено розгерметизацію нафтопродуктопроводу між НПЗ-1 та НПЗ-2 діаметром 219 мм – повідомили „Гал-іnfо” у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
Розгерметизація виникла внаслідок корозії нафтопродуктопроводу. Нафта по струмку завширшки 10 см потрапила в меліоративний канал, який знаходився на відстані 50 м від місця витоку, та по меліоративному каналу розповсюдилась на відстань до 120 м. Ширина меліоративного каналу становить 0,5 - 1,5 м.
Всього з нафтопродуктопроводу, як повідомляють МНСники, вилилось близько 1 тонни. Загальна площа забруднення становить 100 кв. м. Виходу забруднення нафтопродуктом за межі охоронної зони не відбулося. Витік нафти припинений о 15 год. 20 хв. 22 січня шляхом зупинення перекачки нафти та ліквідації отвору мідним коликом.
Для недопущення попадання вилитого нафтопродукту в р. Бар були залучені газорятувальна служба та технологічні бригади АТ «НПК-Галичина» (20 люд. та 7 од. техніки), якими на осушному каналі встановлено 15 загороджень, вирито три приямки, з яких асенізаційними машинами вивозиться нафтопродукт. Всього із забрудненої ділянки зібрано 650 кг нафтопродукту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ