Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На двох дільницях на кордоні з Польщею відновлено рух потягів

Укрзалізниця відремонтувала майже 70 км колій, оновила 10 мостів на дільницях Держкордон — Старжава — Хирів — Нижанковичі — Держкордон (лінія 102) та Хирів — Самбір.

Також УЗ відремонтувала вокзальну інфраструктуру в Хирові, Нижанковичах та Старжаві. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України та у пресслужбі ЛОВА. 

«Завдяки завершенню цих проєктів ми суттєво наростимо пропускну спроможність нашого західного кордону, зокрема його ключового напрямку — польського. Це додаткові можливості для експортерів, додаткові логістичні шляхи для транспортування міжнародної допомоги Україні та прискорення практичної інтеграції України в європейський ринок», – прокоментував віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він також додав, що відновлення цих двох дільниць є не єдиними залізничними проєктами, які у відомстві реалізували протягом останніх місяців. Так у 2022 році завершили реконструкцію та електрифікацію дільниці Ковель – Ізов – Держкордон. 

Як зауважив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, українські залізничники виконали комплекс ремонтних робіт дуже оперативно. 

«Менше, ніж за рік українські залізничники виконали комплекс ремонтних робіт – відновили колію та об’єкти інфраструктури. Зокрема, капітально відремонтували приблизно 70 км головної та приймально-відправних колій, із них 30 км – широкої, 9 км – європейського зразка та 30 км – суміщеної колії. Крім того, відновили 10 мостів, 4 пасажирські платформи, 9 будівель та споруд технологічного призначення, а також вокзали у Хирові, Нижанковичах та Старжаві. У найближчій перспективі очікується відновлення руху поїздів міжнародною дільницею Мальховіце – Нижанковичі – Старжава – Кросценко. Маємо черговий позитивний досвід співпраці урядів України та Республіки Польщі у контексті відкриття залізничних сполучень, продовжуємо налагоджувати транскордонну співпрацю», – підкреслив він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ