Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На форумі "Україна 30" обговорили питання розвитку внутрішнього виробництва

18 березня заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олександр Романішин взяв участь у Всеукраїнському Форумі ʺУкраїна 30ʺ в рамках дискусійної панелі ʺРозвиток внутрішнього виробника та кооперація в ланцюгові постачанняʺ. Про це повідомили 19 березня у пресслужбі Міністерства розвитку.

У заході також взяли участь генеральний директор ДП ʺПрозорроʺ, бізнес-спільнота та експерти галузі.

ʺДля реалізації промислового потенціалу України держава створює усі необхідні умови для розвитку та підтримки ведення бізнесу. Важливими є такі напрями як, розвиток державно-приватного партнерства, державна підтримка інвестиційних проектів та розбудова індустріальних парків. З огляду на це, Україна зараз конкурує з іншими країнами для того, щоб виробництва, які зараз переміщаються в Європу, знайшли свою площадку саме в Україніʺ, - зазначив заступник Міністра.

Він додав, що зацікавленість іноземних підприємців до переміщення виробництв в Україну є важливим не лише з точки зору надходження додаткових ресурсів, а й для популяризації України в світі, підвищення її іміджу.

ʺУкраїна має змінити орієнтир з експорту сировини на експорт продукції глибокої переробки з високими технологічним компонентами. Важливим інструментом підтримки та фінансування підприємств на цьому шляху є запуск та робота Експортно-кредитного агентства, статутний капітал якого збільшено до 2 млрд грн. А це підтримка експорту в цілому та забезпечення потреби експортерів у страхуванні більшого переліку товарних групʺ, - зазначив Олександр Романішин.

Також заступник Міністра додав, що незважаючи на пандемію та економічні виклики держава підтримує бізнес через фінансування Українського фонду стартапів, пільгових кредитів ʺ5-7-9ʺ та інших програм, які спрямовані на розвиток та підтримку підприємництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ