Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На Галицькій митниці виявили 2 тонни незадекларованої картоплі

фото - Галицька митниця
фото - Галицька митниця
фото - Галицька митниця
фото - Галицька митниця
фото - Галицька митниця
фото - Галицька митниця
1/3
Упродовж останніх днів працівники Галицької митниці зафіксували два випадки ввезення в Україну картоплі з порушенням митних правил.

Так, у пункт пропуску "Краківець-Корчова" з Республіки Польща в Україну в режимі "імпорт" прибули два транспортні засоби з товаром "Свіжа картопля".

Водії до митного контролю подали товаросупровідні документи, згідно з якими, перевозили по 22 тонни картоплі, розфасованої у мішках, на 21 палеті в кожному авто.

Однак під час митного огляду встановлено, що насправді в автомобілях було по 22 палети, а загальна вага товару на понад 2 тонни перевищувала заявлену в товаросупровідних документах.

Водії у поясненнях зазначили, що були відсутні під час завантаження і кількість вантажних місць не перевіряли. Тож вони не вжили заходів щодо перевірки правдивості вказаних відомостей, або у разі неможливості такої перевірки не внесли відповідного запису до міжнародної автомобільної накладної (CMR).

За цим фактом складено протоколи про порушення митних правил, передбачені ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Понад дві тонни картоплі вилучено.

Справи скерують до суду.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, працівники Галицької митниці у пункті пропуску "Краківець-Корчова" виявили 2,6 тонни "зайвового" лаку, який перевозили з Франції до м. Київ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ