Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Google Arts & Culture з’явився спеціальний розділ про Україну

Google разом з Мінкультури України за підтримки Першої леді Олени Зеленської презентували онлайн-простір української культури на платформі Google Arts & Culture – «Україна поруч» (Ukraine is Here).

На власній сторінці українська культура репрезентована чотирма розділами: Культура, Архітектура, Мистецтво та Природа.

Відтепер люди з різних країн зможуть дослідити автентичні й інтерактивні історії про українську культуру, відвідати віртуальні екскурсії та познайомитися із найзнаковішими роботами українських художників у 6 віртуальних виставкових просторах.

За допомогою технології доповненої реальності в додатку Google Arts & Culture – переглянути понад 40 неймовірних 3D моделей, зокрема Софійський собор, замок Паланок і Національна опера України. На платформі також доступні деякі об’єкти, фізичні аналоги яких було пошкоджено чи знищено внаслідок російських обстрілів, як-от дзвіниця Успенського собору в Харкові. А також можна дізнатись про українські сезонні народні обряди та святкові традиції, українську традиційну кухню, створення писанок, народні пісні, ремесла, захопливі краєвиди, біосферні заповідники та багато іншого. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ