Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Говерлі замайоріли польський та український прапори

На найвищій точці України, на вершині Українських Карпат Говерлі підняли польський та український прапори.

Представники двох дружніх держав: Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвич і директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОВА Роман Шепеляк разом із представниками влади сусідніх областей і Міністерства закордонних справ України здійснили спільне сходження на найвищу точку України, щоб підняти разом польський та український прапори.

Як повідомляють в ЛОДА, національні стяги майоріли на висоті 2061 м, як символи свободи, братерства та міцності у ці непрості часи. Опісля підняття усі присутні виконали український та польський гімни. Захід провели за ініціативи Генерального консула Республіки Польща у Львові Елізи Дзвонкєвіч. 

«Для мене це перше сходження на Говерлу. Відверто, було складно, і в один момент зловив себе на думці, що це боротьба внутрішніх відчуттів. Проте, коли вся група піднялась, замайоріли прапори і зазвучали наші національні гімни, вкотре переконався що тільки разом, спільними зусиллями здолаємо ворога. Польща – одна з перших держав, яка відкрила свої кордони у порятунку наших громадян та невтомно допомагає українському народу. Сотні тисяч українців сьогодні перебувають на території Польщі та відчувають неабияку підтримку від їх мешканців та влади», – поділився враженнями директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОВА Роман Шепеляк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ