Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Харківщині дві громади заявили про перехід до ПЦУ

Відразу дві релігійні громади Харківської області заявили про зміну канонічної підпорядкованості.

Про це  повідомив Укрінформ з посланням на Харківську ОДА.

"Сьогодні до канцелярії ХОДА надійшли повідомлення про рішення відразу двох релігійних громад області про зміну канонічної підпорядкованості. Обидва рішення прийнято 1 лютого на загальних зборах громад. Одна з громад - Святого Мученика Іоанна Воїна - діє в Харкові, інша - Свято-Покровська - в селі Дмитрівка Богодухівського району Харківської області. Таким чином, обидві громади повідомили голову Харківської області Юлію Світличну про своє рішення змінити колишню підпорядкованість Української Православної церкви на підпорядкованість Православної церкви України", - відзначили в ХОДА.

2 лютого, додали в ХОДА, жителі села Воскресенівка Богодухівського району Харківської області на загальних зборах релігійної громади заявили про готовність перейти до ПЦУ.

За словами секретаря Харківської єпархії ПЦУ протоієрея Григорія Стасюка, нині Воскресенівська громада - в стадії переходу до ПЦУ.

У той же час, управління Харківської єпархії УПЦ поширило в ЗМІ інформацію, що на сьогодні жодний канонічний священнослужитель Харківської єпархії і жодна релігійна громада Харківської єпархії не приймали рішень і не виявляли бажання про перехід в будь-які інші релігійні структури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ