Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Харківщині напали на журналістів "112 Україна"

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом нападу у Харківській області на знімальну групу одного з телеканалів.

Унаслідок інциденту одна особа отримала тілесні ушкодження, передає Дзеркало тижня.

Було затримано 30 ймовірних учасників конфлікту, їх доставили до територіальних відділів поліції. Конфліктна ситуація виникла між охоронцями лісопереробного підприємства та журналістами під час зйомок відеосюжету.

"Шляхом застосування сили, охоронці перешкоджали руху транспорту, намагалися заволодіти знімальною технікою та завдали тілесні ушкодження журналісту. Тяжкість яких буде встановлена за результатами медогляду", - зазначили у поліції.

За даним фактом відкрито провадження за ст. 171 (перешкоджання законній діяльності журналістів), ст. 293 (групове порушене громадського порядку), ст. 345 прим. (погроза або насильство журналісту) та ст. 347 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу.

На телеканалі "112 Україна" заявили про те, що напад стався на їхніх журналістів. У селищі Золочів Харківської області невідомі напали на знімальну групу, яка знімала сюжет про розкрадання лісу. Машину групи заблокували і пробили колеса, одного журналіста побили.

Нагадаємо, депутат зі "Слуги народу" обізвав журналістку "тупою вівцею".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ