Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Харківщині знайшли арсенал боєприпасів та вибухівки часів Другої світової війни

1/3
На Харківщині поліцейські виявили арсенал боєприпасів та вибухівки часів Другої світової війни. У ході санкціонованого обшуку поліцейські вилучили з гаражу 64-річного мешканця Зміївського району велику кількість гранат, тротил набої, постріли та інші бойові припаси, - відділ комунікації поліції Харківської області.

Під час проведення заходів з протидії незаконному обігу зброї та боєприпасів працівники поліції виявили у місцевого мешканця десять кілограмів тротилу, 41 гранату, 22 запали, 10 корпусів снарядів, 8 пострілів, 9 корпусів гранат та 1330 патронів.

До проведення обшуку також залучалися вибухотехніки. За інформацією експертів, вилучені предмети становили небезпеку для господаря оселі та його рідних. Деякі боєприпаси знаходилися в іржавому стані і в будь-який момент могли здетонувати.

Зі слів чоловіка стало відомо, що він тривалий час займався розкопками та збирав боєприпаси. Небезпечну колекцію він зберігав у власному гаражі.

Вилучене направлено на експертизу.

"Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання  - від 3 до 7 років позбавлення волі", - повідомив т.в.о. начальника Зміївського відділу поліції Роман Горбунов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ