Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Херсонщині роспропаганда буде знімати «масову здачу українських паспортів»

Тих українських громадян, хто здаватиме українські паспорти, окупанти хочуть знімати на відеокамери

Фото: Depositphotos

У тимчасово окупованому Стрілковому Херсонської області російські загарбники запланували "місячник" здачі українських паспортів для пропагандистських сюжетів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Генерального штабу ЗСУ Андрія Ковальова в ефірі телемарафону.

"У Стрілковому Херсонської області російські окупанти запланували проведення так званого "місячника" здачі українських паспортів", - розповів Ковальов.

За його словами, тих українських громадян, хто здаватиме українські паспорти, окупанти хочуть знімати на відеокамери, щоб потім показувати у своїх пропагандистських сюжетах на російському телебаченні.

Речник Генштабу також додав, що у районі населеного пункту Раденськ Херсонської області у підрозділах російських військ почастішали випадки відмови мобілізованих солдатів від виконання наказів на ведення наступальних дій і дезертирства через значні втрати у живій силі.

Після вторгнення Росії в Україну окупанти поставили перед собою кілька завдань на захоплених територіях - депортація українців, зокрема дітей, викрадення українського зерна та насильницька паспортизація населення.

Нагадаємо, раніше на окупованих територіях загарбники ввели правило, за яким підлітки яким виповнилось 14 років мають отримати паспорт РФ аби їх допустили до занять спортом. Крім того, нещодавно учнів старших класів, які не мають паспорта РФ, тимчасово не допустили до занять.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ