Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Кагарличчині відкрили памятний знак жертвам Голодомору
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Кагарличчині відкрили пам’ятний знак жертвам Голодомору

Масове захоронення жертв Голодомору на Кагарличчині було досліджене КП ЛОР «Доля» на замовлення Українського інституту національної пам'яті ще у листопаді 2016 року. У 2017 році Інститутом було ініційовано зведення пам’ятного знаку на місці масового поховання. Ініціативу підтримали депутати Кагарлицької районної ради і громадські активісти. У 2018 році пам’ятник було збудовано та урочисто відкрито 19 жовтня. Про це йдеться у повідомленні УІНП.
У  відкритті взяли участь представники влади, духовенства, місцеві жителі, громадські активісти, школярі, очевидці Голодомору 1932-1933 років, а також бандурист, лідер гурту "Хорея Козацька" Тарас Компаніченко.

Панахиду за померлими від голоду односельцями та освячення меморіалу жертвам Голодомору провели священнослужителі на чолі з благочинним Кагарлицького району УПЦ КП Юрієм Королем.

Учасники на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів тих, хто став жертвами Голодомору, принесли квіти та колоски до пам’ятного знаку, запалили поминальні лампадки та хвилиною мовчання вшанували їхню пам’ять.

Пам’ятник установлено на місці старого цвинтаря, де, за свідченнями очевидців трагедії, було місце масового поховання померлих. На плитах, поряд з пам’ятним хрестом, викарбувано 192 прізвища.

Активісти з місцевої громади власними силами упорядкували та підготували територію перед встановленням пам’ятника.

Фото: «Меморіал» імені Василя Стуса

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ