Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На кількох пунктах пропуску з боку Польщі ускладнено рух вантажівок через страйк

Рух вантажного транспорту ускладнено в напрямку трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні - "Ягодин-Дорохуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене" - через страйк польських перевізників.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"Після 13-ї години відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту в напрямку пунктів пропуску "Ягодин-Дорохуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене". Ускладнення руху можливе як на в'їзд до Польщі, так і на виїзд", - ідеться в повідомленні в телеграм-каналі.

Як повідомила "Укртрансбезпека", у пунктах пропуску в сервісі "єЧерга" зареєстровано 4,622 тис. автомобілів. Орієнтовний час очікування - дев'ять днів 12 годин 9 хвилин.

Уточнено, що в "єЧерга" на ПП "Ягодин-Дорогуськ" для товарів групи УКТЗЕД зареєстровано 713 автомобілів. Час очікування - 15 днів 2 години 11 хвилин. Ускладнено перетин кордону для автобусів: зареєстровано 10 транспортних засобів.

Крім того, ускладнено рух у ПП "Рава-Руська-Хребене". У черзі - 1,95 тис. автомобілів. Час очікування - 9 днів 9 годин 24 хвилини.

У "єЧерзі" на ПП "Краківець-Корчова -1,583 автомобіля. Орієнтовний час очікування - 8 днів 14 годин 40 хвилин.

Для товарів групи 1-24 УКТЗЕД на ПП "Краківець-Корчова" в "єЧерга" - 814 автомобілів. Час очікування - 9 днів 9 годин 32 хвилини.

Зазначається, що "організатори протесту планують пропускати по одному вантажному автомобілю на годину, а також вантажні автомобілі з вантажами безпекового, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, швидкопсувні продукти тощо".

Як повідомлялося, польські перевізники за участю 200 осіб і в присутності 100 тягачів планували провести одноденний страйк на трьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні 3 листопада. Однак дату початку блокади руху вантажного транспорту було перенесено на 6 листопада.

Одна з головних вимог організаторів протестів - повернення до практики видачі дозволів для українських вантажоперевізників і зменшення їхньої кількості до довоєнного рівня, коли видавали до 200 тис. дозволів на рік. Крім того, перевізники хочуть, щоб порожні польські вантажні автомобілі, що повертаються з України до Польщі, могли перетинати кордон без "Єчерга", не чекаючи 10-12 днів. Перевізники також вимагають посилити правила перевезення за ЄКМТ (сертифікат Європейської конференції міністрів транспорту).

Мінвідновлення України підтвердило отримання повідомлення про підготовку блокади ПП на українсько-польському кордоні, після чого ініціювало зустріч з офіційними представниками Польщі та Єврокомісії для забезпечення стабільної роботи кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ