Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Кубі з'явиться перший за 50 років американський завод

Завод з виробництва тракторів стане першим американським підприємством у Кубі за більш ніж півстоліття.

Будівництво заводу обійдеться власникам компанії в суму від 5 до 10 млн доларів. Міні-трактори, які будуть вироблятися на новому заводі, проектували спеціально під потреби кубинських фермерів.

Останнім часом відносини США з Кубою стабільно налагоджуються. Так, у грудні між країнами відновилися регулярні авіарейси, після чого приплив американських туристів на острів істотно виріс.

З ініціативою скасувати ембарго проти Куби і відновити з нею відносини в кінці 2014 року виступив президент США Барак Обама. Вже 1 липня США і Куба оголосила про відновлення дипломатичних зв'язків.

Незважаючи на поступову нормалізацію відносин, економічне ембарго з куби поки так і не зняли. Однією з головних проблем на цьому шляху залишається вимога Гавани евакуювати військову базу США з бухти Гуантанамо.

1 липня Президент США Барак Обама повідомив про формальне відновлення дипломатичних відносин з Кубою. "Сьогодні я можу оголосити про те, що США формально відновлюють дипломатичні відносини з Республікою Куба. В обох країнах знову відкриваються посольства", - сказав він.

14 серпня на Кубі урочисто відновило роботу посольство США, яке не функціонувало з 1961 року. Вперше за останні більш ніж півстоліття в Гавані підняли американський прапор.

12 вересня США і Куба домовилися про заходи щодо нормалізації відносин. Країни будуть спільно працювати з таких ключових питань, як права людини, боротьба з торгівлею людьми та наркотиками, проблема міграції та захист навколишнього середовища, співробітництво у сфері цивільної авіації, телекомунікацій і інтернету, прямих поштових перевезень.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ