Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Київщині затримали посадовців, які намагались продати 30 га землі за 1 млн 370 тис. грн

У Київській області працівники Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України викрили голову районної державної адміністрації та начальника відділу цієї ж РДА, яким обґрунтовано інкримінується вимагання й отримання хабара в особливо великому розмірі. Їх затримали «на гарячому» оперативники ДДСБЕЗ під час вимагання та отримання ними хабара у сумі 1 мільйон 370 тисяч гривень. Саме за таку суму посадовці обіцяли посприяти представникові комерційної структури за виділення земельної ділянки площею 30 га для ведення особистого земельного господарства п'ятнадцятьма громадянами. Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України.

 

За цим фактом прокуратурою стосовно вимагачів порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Проводяться подальші слідчо-оперативні заходи по встановленню інших фактів вимагання та отримання правопорушниками хабарів, зловживань службовим становищем та службового підроблення.

 

Принагідно нагадаємо, що у випадку прийняття судом справедливого рішення - колишнім чиновникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією усього належного їм майна.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ