Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

На Луганщині виявили африканську чуму свиней

У Луганській області зафіксовано випадок захворювання вепра на африканську чуму свиней. Про це повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

"5 січня 2014 року під час контролю державного кордону України спеціалістами Держприкордонслужби України на території Станично-Луганського району Луганської області був виявлений труп дикого кабана, який знаходився у річці біля українського берега. При дослідженні відібраного біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 6 січня було встановлено діагноз на африканську чуму свиней", - зазначається в повідомленні Держветфітослужби.

Државна надзвичайна протиепізоотична комісія затвердила план заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на африканську чуму свиней на території області. Ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Луганській області та Держветфітослужби України.

Останній випадок африканської чуми свиней в Україні був зареєстрований 2012 року в Запорізькій області. Незважаючи на постійну загрозу занесення збудника цієї хвороби на територію України з неблагополучних щодо АЧС країн, зокрема, Російської Федерації, 2013 року Україна залишалася благополучною країною по АЧС.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ